VAKANTIE :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Marlon en Manon
11 December 2008 | Aruba, Oranjestad
Vrijdagavond zijn we gezellig met stage uit eten geweest was erg gezellig daarna zijn we met zijn allen gaan stappen. Dit weekend waren we alleen want D&G zaten in Miami
Het weekend hebben we ingeluid met 3 dagen volle bak stappen lang uitslapen en verder eigenlijk niets. Zaterdag nog even naar het strand geweest en Zaterdag middag nog onze kite cursus hebben afgemaakt. Was leuk maar op het bord zijn we toch niet gekomen L
maar Zondag stond het alweer te spoelen dus dat werd niks. Zondag avond nog naar Moomba beach voor de allerlaatste keer aaaaaaaaaaaaaah tisss sund
Waar we ook nog wat roosendalers tegen kwamen daarna nog een waterparty in de salt en pepper/ Ressiance hotel.
1e dagje vakantie
Hier kan ik kort over zijn we hebben lang uitgeslapen want lagen deze nacht pas om 4 uur onder de wol en dat voor de Zondag avond
vrij en za waren al niet beter We zijn naar stage geweest om wat spullen nog in te leveren die nog nagekeken moesten worden. Het strand hadden we vandaag niet zoveel zin in..
We zijn gaan winkelen in oranjestad ( voor de ouders ) geen commentaar.
Daarna niet veel meer gedaan
2e dagje vakantie
Vandaag zijn we cultureel plekken gaan bekijken waar we nog naar toe wilde.
Lekker of road racen met de jeep die al een raar geluid maakte bij de wielen,
We kwamen eerst uit bij de donkey Sanctuaria een opvang voor verwaarloosde ezels. Het hele verhaal begrepen we niet precies maar we liepen letterlijk tussen de ezels en hun uitwerpselen, er waren ook nog jonge ezeltjes erg schattig je kon ze allemaal gewoon aaien en ze hadden ook een naam. Midden op deze prairie was natuurlijk ook nog een veranda waar we rustig even wat konden gaan drinken.
Ezels waren nooit op Aruba en zijn hier gebracht door de Spanjaarden er zijn nu zo’n 1000 ezels waarvan 800 in het wild die we ook al gespot en uiteraard geaaid hebben.
Onze tour vervolgde zich naar the naturel bridge omdat we daar nog geen foto’s hadden. Onderweg kwamen we nog bij een ruïne van het een of ander maar we hebben nog niet ontcijferd wat het precies was er stond ook geen bord bij. Wel prachtige plaatjes geschoten..
Toen gingen we door langs de struisvogelboerderij die helaas alleen een rondtour gaven op afspraak dat was wel jammer..
We vervolgde onze reis langs een ander veelvoorkomend iets de KFC om te gaan luchen haha
Daarna snel door naar de Franse pas waar we al wat geschiedenis les over hadden gehad tijdens ons vorige tripje.
Het eerste wat we tegen kwamen was een ruine van balashi ( Arubanen en drank J )
It just don’t make sense.. Naar het bord zowel in engels als in Papiamento te hebben bestudeerd konden we het volgende ontcijferen
Samen met parki arikok zijn de balashi ruines geadopteerd in de geest van het eiland iets historisch nog wat
Maar goed we hebben ons nog bedacht dat de diepe vierkante kuilen best van de bierbrouwerij konden zijn maar wat de grote tegelvloer voor moest stellen we dachten eerder aan de personeelskantine effin
We zijn er niet uitgekomen waar het om gaat bij dit historisch punt.
Toen zijn we doorgegaan naar de lago olieraffinaderij of beter gezegd het dorp waar vroeger heel veel mensen in mooie huizen woonden maar toen de raffinaderij dicht ging met de noorderzon zijn vertrokken.
Deze huizen staan nog steeds spookachtig alsof er een geest alle mensen heeft weg gehaald
We konden het uiteraard niet laten om een paar huizen te bezoeken en hier filmpjes van te maken.
Ik zal even kijken of we dit filmpje op de site kunnen zetten.
Toen zijn we door gereden naar baby beach om daar nog even lekker te chillen. Toen het donker begon te worden zijn we richting stad gaan rijden om daar te gaan eten bij de pizza hut wederom een erg gezonde keus.
Maar ik had het Marlon beloofd :D
Savonds wilden we ook wel eens weten hoe het voelt om te hangen werkelijk iedereen hangt hier kinderen, jeugd, ouderen van alles.
We hebben ons gesetteld op een bankje met allerlei lekkere dingen gezellig was het inderdaad er kwamen heel veel autos voor bij met leuke muziek af en toe stopte er nog een om een praatje te maken. Ook de fluitconcerten konden uiteraard niet ontbreken. Tot de laatste voorbij ganger ons vroeg even langs signor frogs te komen hebben we besloten dit maar te doen.
Of het nog niet gekker kon naar de waterslide, armpje druk wedstrijden enz enz
Moet ik nog even melden dat wij dit weekend ook een wedstrijdje touwtje trekken en vervolgens desperados atten hebben gehad uiteraard verloren omdat de Arubanen met een voorsprong van 80 % toch meer fans hadden helaaassss L heeft marlon de traditie im going of the waterslide this time without my telefoon part 2 voortgezet.
Maar goed senior frogs stond deze avond in het teken van schommelen,, jaja limbodansen,, de polonaise en uiteraard voor het creatieve de WMCA een cowboylied en nog een of ander gek dansje.. Was een geslaagde avond.
3e dagje vakantie
Vandaag vroeg uit de veren want jaaaa we gaan scuba diving. Naar een geweldig idee van een kennis van Marlon waren we toch wel heel nieuwsgierig geworden.
We zijn bij Mangel Halto beach in het zuid westen wezen duiken naar een uitleg van een half uurtje en wat oefenen zijn we met duikfles en al wat bij mekaar toch zeker 20 kilo woog gaan duiken. Het koraal en de vissen was prachtig om te zien. We hebben met een onderwatercamera mooie fotos gemaakt.
Het duiken ging er goed en we zijn niet boven hoeven komen we zijn ongeveer tot 6 meter diepte geweest en we hadden een koraal wat heel geleidelijk dieper en dieper werd iedere meter dat je zakte moest je weer je oren open blazen omdat die begonnen te klapperen. Door middel van gewichten zakten we naar beneden
Een unieke ervaring en met zijn 3 tjes ook lekker rustig. We zijn ongeveer 45 minuten onder water geweest en het was echt super!!!!
Smiddags zijn we gaan lunchen bij subway ( het word gezonder ) mac donalds deel 4 speelde hier weer eens af. Die vrouw kon niet denderend engels en het was echt een drama met florijnen betalen dollars terug krijgen ze snapte er zelf niets van helemaal al niet meer toen ze alles verkeerd had aangetikt. Een wachtrij van 15 geiriteerde mensen was het gevolg. Uiteindelijk had ze het nog verkeerd gedaan en hebben we voor een prikkie gegeten.
Daarna hebben we onze reis vervolgd naar de calefornia lighthouse hier waren nog wat ruige of road stukken waar we wel eens wilde kijken. Uitendelijk hebben we nu toch 11 van 12 stranden allemaal bezocht op Aruba.
Nog even naar het strand geweest en daarna zijn we uit eten gegaan wij de Italiaan waar Peperoni toch salami betekende in het engels waar je al niet over kan discusieren hahaha
Marlon je hebt gelijk! J
Savonds zijn we eerst naar happy hour geweest in the paddock 3 dollar voor 2 whisky cola ik zeg geen geld :P
Daarna door naar senior frogs waar het ook weer erg gezellig was
12 December 2008 - 16:16
Maureen:
Dat klinkt allemaal onwijs goed! Jullie laatste dag is begonnen..Jammer! Vergeet de trui niet in Nederland! haha, maar vooral geniet er nog even met 500% van!
Tot snel, Dikke Kuss Maureen